Unde este Hristos

Il caut in biserica, dar ades dau peste crestini emancipati ce au impletit Sangele cel Sfant cu datini si obiceiuri. Decembrie, afara zapada, inauntru zapada. E rece afara, e rece si inauntru. L-am vandut pe Hristos, nu, nu pentru cativa arginti, ci pe o poza pusa pe facebook alaturi de un copac verde, caruia ia-i atarnat beteala, globuri si stele. Unde este Hristosul crestine?

Ati adus datina in biserica, pana nu demult poporul lui Dumnezeu aducea daruri pe inaltimi, astarteelor si baalilor, zodiilor si copacilor mereu verzi, si-au trecut copiii prin foc, astazi nu este sarbatoare de nasterea Domnului fara beteala, globuri, stelute in biserica. In mijloc troneaza un brad, stiluzat sau nu, el este centrul atentiei, l-am vandut pe Hristos pentru un miros de brad, unde este Hristosul?

Colindam, colindam…astazi este Craciun…off si va mai mirati de copiii care au schimbat sarbatoarea nasterii minunate pe liste de cadouri sofisticate. Am uitat de darul de nepret ce l-am primit la Golgota pe o cutie impachetata in hartie rosie cu un mos cu barba alba, unde este oare Hristosul?

Afara ninge, inauntru ninge, printre atatea cordelute si bentite, mai zaresti o naframa, dar e sarbatoare si pana si panglicuta e uitata, doar am epuizat de atatea repetitii de cor, famfara, orchestra, grupuri de inchinare, ce este afara este si inauntru, a ramas la usa Hristosul, pana si ingerii asteapta sa intre, dar nu pot. Unde este Hristosul?

Pe scena se perinda picioare descoperite sprijinite pe niste inaltimi, zulufi colorati zburatacesc sagalnic pe obraz, cu caoul invelit intr-o ata, inalta laude cerului, iar gandul zboara la noua rochie ce o va purta la mall, la cinema la un film crestin. Si dupa trei ore de popcorn si suc a ramas cu un singur gand, alearga dupa lucruri de nimic. Pacat c-a uitat ca totul e desertaciune, pacat ca a castigat lumea de si-a pierdut sufletul. Unde este Hristosul?

Inchide ochii, pune-te pe genunchi, plangi, vorbeste caci te asculta. El n-a frant o trestie rupta, iubeste o inima sincera. Hristos traieste, Hristos exista, cauta-L si ti se va descoperi.

Acest articol a fost publicat în Rugaciune. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s